Quantcast

Platforma Digi TV začala testovat české EPG

| Martin Vyleťal | tisk

Multiregionální satelitní platforma Digi TV, která působí také v České republice a na Slovensku, začala testovat elektronický programový průvodce (EPG) v českém jazyce. Jako první s českým EPG se vysílá dokumentární kanál Viasat Explorer.

Program Viasat Explorer se vysílá na satelitu Intelsat 10-02 (1°W), na kmitočtu 12,643 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, video PID 549, audio PID 3006 (česky). Program je kódován systémem Nagravision 2 CAS 6. Viasat Explorer je vůbec první kanál, který testuje EPG v této platformě v jiném jazyce než rumunském. Digi TV vysílá EPG u některých programů pro rumunský trh. Pro ostatní země operátor této služby EPG nevysílal.

EPG je ve stádiu testů a vylepšování služeb pro abonenty. Očekává se, že EPG bude rozšířeno i na další programy této platformy.

Další z novinek Digi TV je vysílání teletextového streamu i u druhého programu České televize (ČT2). Zde je v současné době připojen PID teletextu ČT1. V praxi to znamená, že na ČT2 je k dispozici teletext ČT1. Pro diváky to může být praktické - nemusí přepínat z jednoho programu ČT na druhý. Problém ale vzniká při pořadech se skrytými titulky - divák na teletextu u programu ČT2 najde skryté titulky pro první program.





Reklama




Vybrané články