Quantcast

Přes 11 procent amerických domácností přijímá HD

| redakce | tisk

Podle průzkumu společnosti Nielsen Company je 13,7 procenta domácností v USA vybaveno pro příjem HD signálů televizory a set top boxy. Jen 11,3 procenta tamních domácností přijímá programy ve vysokém rozlišení.

Los Angeles má největší penetraci vybavení domácností s HD příjmem (20,4%) a New York je město, ve kterém nejvíce domácností přijímá programy v HDTV (17,5 procenta). Z 112,8 mil. domácností je 15,5 mil. vybavena pro příjem HD vysílání a 12,73 mil. HD vysílání přijímá.

V USA jsou HD programy dostupné v satelitních DTH platformách DirecTV a DISH Network, dále v kabelových sítích a v DVB-T.

Dřívější anketa Nielsen přinesla zajímavé zjištění. Americké domácnosti s HD jsou spokojeni s kvalitou HD vysílání, než s nabídkou programů ve vysokém rozlišení. Discovery HD byl označen kanálem, který nabízí nejlepší kvalitu.

V letošní anketě stejné společnosti označilo 85 procent domácností s HD příjmem kvalitu obrazu známkou 4 nebo 5 (5 znamená nejlepší, 1 nejhorší) a 39% ocenilo programovou nabídku v tomto rozlišení.

S HD jsou spokojeny především ženy než muži.

Nejpopulárnější v HD kvalitě jsou sport a filmy. 12 procent respondentů uvedlo, že nikdy nesledovali filmy v HD kvalitě na svých zařízeních. Hudba a reality show jsou na konci žebříčku oblíbenosti HD vysílání.

ESPN HD je nejpopulárnějším sportovním kanálem, Discovery HD nejčastěji sledovaným dokumentární stanicí a HBO HD je nejpopulárnějším filmovým kanálem.

zdroj: satkurier.pl, broadbandtvnews





Reklama




Vybrané články