Quantcast

Aurora a Lite TV mají licenci

| Martin Vyleťal | tisk

Hesenský regulátor pro privátní TVR a nová média (LPR Hessen) udělila licenci digitální TV stanici Aurora. Za projektem je společnost Bibo Media GmbH se sídlem v Bad Homburgu. Vysílací licence platí 10 let. 24 hodinový program bude šířen Evropany informovat o arabském světě.

Vedle dokumentárních pořadů a reportáží ze sportu, kultury, zpravodajství, techniky, služeb, vaření i pořady o fitness. Stanice se bude vysílat v německém a anglickém jazyce přes satelit Astra (19,2°E) a také v německých kabelových sítích a na internetu. Provoz stanice bude financován reklamou, teleshoppingem a prodejem vysílacích práv dalším společnostem.

Vedle Aurora TV získala licenci také stanice Lite TV a placená audio platforma XLnt Radio (Excelent Radio). Lite TV je nová hudební televize.

XLnt Radio přinese celkem 55 tématických audio programů různých žánrů (jazz, rock, classic, pop, lidová hudba). Nabídka bude obsahovat programy speciálně produkované pro německý trh. Signál bude do kabelových sítí zajišťovat satelit Atlantic Bird 2 (8°W), kde se již několik programů XLnt Radio vysílá. Lite TV a XLnt Radio budou šířeny jako placené programy.

zdroj: TN





Reklama




Vybrané články