Quantcast

Cyfrowy Polsat bez HBO, paket N s HBO

| redakce | tisk

Od 1. ledna 2008 se měly na největší polské satelitní platformě Cyfrowy Polsat (Hot Bird, 13°E) objevit tři filmové kanály HBO, které doposud na satelitu pro DTH příjem v zemi nabízela konkurenční služby Cyfra+. Z důvodu technických problémů s aktivací programů byl start stanic odložen o 1 měsíc.

Programy HBO budou umístěny do nejdražšího paketu Super Film a bude možné si je doobjednat i do rodinného paketu za 25 zlotých nebo do paketu Relax Mix za 20 zlotých.

Cyfrowy Polsat má s uváděním nových programů na trh problémy. Na konci loňského roku měl potíže s tématickými kanály BBC kvůli technické kvalitě, kterou měla v moci BBC.

Kanály HBO, HBO2 a HBO Comedy jsou již uvedeny v EPG přijímačů Cyfrowy Polsat na kanálech č. 19, 20 a 21. Původně zde byly textové informace o zahájení vysílání programů v lednu. Nyní jsou zde pouze černé obrazovky.

Kanály HBO budou pro Cyfrowy Polsat se vysílat na transpondéru s kmitočtem 12,265 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4 s normě DVB-S a kompresi MPEG-2. Na stejném kmitočtu se v MPEG-4/HD vysílá test Polsat Sport HD. Dekódovací modul Cyfrowého Polsatu nedekóduje ani HBO a ani Polsat Sport HD.

Trojici kanálů HBO začala od 1. ledna nabízet nejmladší polská satelitní pay-tv N. Paket se vysílá na satelitu Hot Bird (13°E), v normě DVB-S2, na kmitočtu 11,258 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3 v kódu Conax CAS 7. Programy jsou umístěny na předvolby č. 100, 101 a 102. Standardní cena předplatného tří kanálů HBO v n-ku stojí 25 zlotých měsíčně, tj. o 4 zloté méně než v paketu Cyfra+.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články