Quantcast

Measat expanduje do Afriky satelitem Africasat-1

| Martin Vyleťal | tisk

Measat Satellite Systems expanduje se satelitní sítí Measat do Afriky satelitem Africasat-1 na orbitální pozici 46°E. Tento satelit byl na tuto pozici přesunut nedávno. Nejde o nový telekomunikačný družici, nýbrž o dosluhující malajský satelit, který dříve pracoval pod názvem Measat 1.

"Satelit Africasat-1 je hlavním krokem k organizaci", řekl Paul Brown-Kenyon, COO Measat. "Zatím jsme umožnili našim zákazníkům ve východní Africe využívat satelit Measat 3, družice Africasat-1 umožní Measatu nabízet služby v rychle rostoucím a dynamickém regionu světa, poskytování konektivity pro region z klíčových evropských teleportů."

Africasat-1 je inklinujícím satelitem, má 12 vysokovýkonných transpondérů v C pásmu a 4 výkonné transpondéry v Ku pásmu pro telekomunikační a vysílací aplikace. Satelit bude kontrolován společností Measat z Malajsie.

Kapacita na Africasat-1 bude prodáván v regionu, který pokrývá tato družice. "Víme o silné poptávce po kapacitě a očekáváme, že již brzy oznámíme informace o prvním klientu," uzavřel Paul Brown-Kenyon.





Reklama




Vybrané články