Quantcast

Premiere zatím neplánuje změnu kódovacího systému

| redakce | tisk

Mnichovský provozovatel placené televize Premiere dementoval informaci o připravovaném přechodu na jiný kódovací systém. Tato informace se v poslední době objevuje především na různých internetových fórech. Premiere hodlá i nadále využívat kódovací systém Nagravision švýcarské společnosti Kudelski.

"Máme kontrakt s Kudelski. Všechno ostatní jsou jen spekulace", uvedl v oficiálním stanovisku provozovatel placené televize Premiere ve zpravodajském magazínu Focus.

Premiere již využívá některých služeb NDS a fámy ohledně přechodu Premiere na Videoguard pramení především ze vstupu News Corp. do této placené televize, ve které mediální magnát Rupert Murdoch překvapivě získal 15 procent akcí. V reakci na nedávno zveřejněnou informaci klesly akcie Nagravision.

Vlastník systému Nagravision ztratil již jednoho klienta v Německu - provozovatele kabelové televize Kabel BW, který se rozhodl právě pro systém NDS Videoguard. O změně systému uvažuje i Kabel Deutschland, který již nedávno provedl první technické testy se systémem Videoguard.

Videoguard používají platformy Sky Digital ve Velké Británii a Irsku a Sky Italia v Itálii.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články