Quantcast

Fotbalová škola startuje na obrazovkách ČT

| redakce | tisk

Blíží se začátek fotbalového jara na tuzemských trávnících a spolu s ním se chystá také na obrazovkách České televize výkop nového pořadu pro všechny fanoušky fotbalu pod názvem Fotbalová škola. První díl seriálu, jehož tématem je Vedení míče, bude mít svou premiéru v sobotu 16. února od 18:40 na ČT4 SPORT. Další díly budou následovat v týdenní periodicitě.

Jedná se o dvacetidílný cyklus, který se naučně-zábavnou formou snaží divákovi přiblížit nejdůležitější herní činnosti každého fotbalisty. "Když se například řekne penalta, tak samozřejmě každý ví, o čem je řeč. My jsme se ale u každého tématu pokusili najít několik momentů, které fotbalová veřejnost tolik nezná, a přitom mají pro danou herní činnost velký význam," odhalil ideu projektu Michael Richter ze společnosti Real TV, jež pořad pro Českou televizi vyrobila.

Přestože není cyklus klasickým výukovým pořadem, podstatná část dění každé epizody se odehrává při tréninku mladších a starších žáků. "Díky Českomoravskému fotbalovému svazu, jenž je partnerem projektu, jsme mohli ke spolupráci oslovit přední české trenéry, kteří mají bohaté zkušenosti v práci s fotbalovou mládeží. Kromě toho v pořadu vystupují české fotbalové hvězdy z reprezentačního áčka a výběru do 21 let," dodává Petr Feldstein, dramaturg pořadu za Českou televizi.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články