Quantcast

STV slibuje více dokumentů a původní tvorbu

| redakce | tisk

Slovenská veřejnoprávní televize STV očekává v nejbližších tří až čtyř let více financí z poplatků za služby veřejnoprávních médií. Od dubna se bude na Slovensku totiž platit pouze jeden koncesionářský poplatek, který bude společný za televizi a rozhlas. Se změnou se očekává zjednodušení a zefektivnění výběru poplatků, který budou platit všechny domácnosti odebírající elektřinu.

"Umožní nám spuštění strategického projektu sportovního okruhu, rozšíření programové nabídky v příštím roce zejména v oblasti dokumentární a původní hrané tvorby a také další technologický rozvoj," citoval server Medialne.sk vyjádření Želmíry Habánové, mluvčí STV pro agenturu TASR.

Podle Miloslavy Zemkové, generální ředitelky SRo (Slovenský rozhlas) v současné době neplatí 350 tisíc slovenských domácností zákonem stanovené koncesionářské poplatky. "Nejde přitom o lidi, kteří zapomněli zaplatit, odhlásit se nebo nahlásit změnu adresy. Jde o ty, kteří byli dlouhodobými neplatiči," připomněla generální ředitelka SRo a upozornila, že zákon nemá inflační doložku, takže se bude muset vždy po třech až čtyřech letech přehodnocovat.

Další informace k tématu přináší www.medialne.sk .





Reklama




Vybrané články