Quantcast

Sportovní kanál STV se bude jmenovat STV Šport

| Martin Vyleťal | tisk

AKTUALIZOVÁNO 18:50 - Nový sportovní kanál Slovenské televize (STV) se bude jmenovat překvapivě STV Šport. STV v roce 2003 upustila od označování stávajících dvou programů STV1 a STV2 a již pět let se jmenují Jednotka a Dvojka. STV již Radu pro vysílání a retransmisi požádala o udělení licence. Žádost podal statutární zástupce ředitele STV Jozef Mračna, píše mediálne.sk a upozorňuje, že o konečném názvu nového okruhu může rozhodnout nový ředitel STV.

STV Šport bude vysílat v počátcích omezeně - pouze od 17:00 do 23:00 hodiny. Během olympiády bude vysílací čas prodloužen. Se Dvojkou (STV2) se bude v té době programově překrývat zhruba ve 30 procentech. Ve zbývajícím čase nabídnou oba programy STV odlišný program.

Naplno začne sportovní kanál STV vysílat po získání dotace od vlády ve výši sto miliónů slovenských korun. Schválený rozpočet televize neobsahoval provoz nového kanálu.

STV Šport začne vysílat 8.8.2008 se startem 29. letních olympijských her v čínském Pekingu. Podle informací Digimedia.sk by v době startu stanice měla být dostupná pro 60 procent slovenských domácností přijímající signál prostřednictvím kabelových sítí a satelitu. Dnes je již jisté, že program bude součástí nabídky SkyLink.

Čtvrtý kanál STV by měl být zpravodajský a odstartovat by měl v roce 2010, píše mediálne.sk .

Další informace k tématu přináší www.medialne.sk .





Reklama




Vybrané články