Quantcast

Živé vysílání z Metropolitní opery v HDTV

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat opět přinese přímý přenos ve vysokém rozlišení (HDTV) z Metropolitní opery New York do kin v celé Francii. Po úspěšném živém satelitním přenosu Pucciniho La Boheme z Metropolitní opery dne 5. dubna celkem do 17 kin napříč Francií to bude další přímý přenos v HD kvalitě.

Přímý HD přenos je naplánován na 26. dubna 2008 operou La Fille du Régiment (Donizetti) s Natalie Dessay a Juanem Diego Florezem. Opera bude v HD kvalitě snímána 15 HD kamerami se zvukem v Dolby Digital 5.1 surround sound a vysílána ve vysokých datových tocích přenos satelity společnosti Eutelsat - družice Atlantic Bird 1 pro přenos signálu z New Yorku do Velké Británie. DVB-S/MPEG-2 signál pak bude uplinkován na družici Atlantic Bird 3 5°W), který pak bude dostupný napříč Francií v kino komplexech.

Za HD přenos bude zodpovídat společnost CielEcran, specialista ve vysílání kulturních a sportovních přenosů na velké zobrazovací jednotky ve Francii. Firma hodlá využít satelity Eutelsat k přenosu šesti zápasů UEFA Euro 2008 v červnu do 50 francouzských kin vybavených pro příjem high-definition.





Reklama




Vybrané články