Quantcast

TV Nova spustí zpravodajský portál

| redakce | tisk

Komerční TV Nova rozšiřuje svoji působnost i na internet. V pondělí 5. května spustí na adrese tn.cz první televizní zpravodajský portál v České republice.

Již v loňském roce jsme oznámili, že významné posílení v oblasti internetu bude naším nejdůležitějším úkolem v roce 2008. Spuštěním vlastního zpravodajského portálu tn.cz v pondělí 5. května tento cíl částečně naplníme. Věřím, že do roka se dostaneme mezi tři nejsilnější hráče on-line trhu,“ říká generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Nový zpravodajský portál tn.cz, úzce propojený s televizí, bude vycházet z toho, co vyrábí zpravodajství, publicistika a sport TV Nova, ale v žádném případě to nebude pouze převzaté internetové vysílání zpravodajského kanálu. Půjde především o původní, samostatné a exkluzivní zpravodajství.

Realizace portálu byla umožněna mj. i díky novému digitálnímu zpravodajskému centru, jehož vybavení na špičkové evropské úrovni nám umožňuje zpracovávat informace nejen pro televizní vysílání, ale umísťovat i řadu těchto informací na internet. Výsledkem této aktivity je kvalitní, interaktivní a dynamický televizní internetový zpravodajský portál,“ zdůrazňuje ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček.

Do zhruba šedesátičlenné redakce internetového zpravodajství Nova angažovala ty nejlepší odborníky, redaktory i videoreportéry, kteří s kamerou a notebookem, na němž se dá natočený příspěvek ihned zpracovat, budou denně přinášet zprávy z domova i ze světa. Redakci vede šéfredaktor internetového zpravodajství Zdeněk Šámal, který prokázal manažerské schopnosti již při rozjezdu kanálu TA3 nebo ČT24.

Zpravodajská videa budou tvořit více než polovinu zpráv a jejich ideální stopáž bude 20 - 60 sekund. Třikrát za den pak portál nabídne 1,5 minutový souhrn moderovaných zpráv, s příznačným názvem „90 sekund“ a jedny moderované zábavné zprávy, které ponesou název RedNews.

Vznik prvního televizního zpravodajského portálu neznamená zánik stránek nova.cz, jak upozorňuje ředitel internetové sekce TV Nova Daniel Grunt a dodává: „Server nova.cz/zprávy bude postupně dožívat, ale značka nova.cz nezmizí. Máme s ní velké plány. Ještě v letošním roce dozná podstatných změn.“





Reklama




Vybrané články