Quantcast

ČT posiluje hlavní zpravodajskou relaci Události

| redakce | tisk

Hlavní zpravodajská relace televize veřejné služby Události bude od 30. června 2008 o deset minut delší. Současné Události v regionech a Večerník/Report se slučují do jedné pětadvacetiminutové regionální relace ve třech různých samostatných vydáních s vysílacím časem v 17.45 hodin.

Další rozšíření zpravodajství je progresivní systémovou změnou, díky níž televize veřejné služby nabízí v rámci kompletního celodenního zpravodajského servisu ještě více prostoru regionům - chceme tak zohlednit fakt, že důležité věci se neodehrávají pouze v zahraničí nebo v Praze“, říká generální ředitel ČT Jiří Janeček.

Události v 19.00 hodin na ČT1 a ČT24 rozšíří od 30. 6. 2008 vysílací čas na 35 minut. Hlavní regionální relace v 17.45 hodin na ČT1 a ČT24, vysílaná každý všední den, ponese název Události v regionech. Česká televize tak posiluje rozsah zpravodajství v hlavním vysílacím čase. Tým moderátorů Událostí zůstává nezměněn. Nové Události v regionech budou moderovat Jitka Sluková a Jan Hrubeš.

Programová změna vychází vstříc divákům. Zachováváme pětadvacetiminutové ryze regionální vysílání ve třech vydáních - pro Čechy, Jižní Moravu a Severní Moravu se Slezskem, jak nám ukládá zákon, a zároveň nabídneme více regionálních zpráv celostátně v Událostech,“ vysvětluje ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. „Zprávy z regionálního dění zpestří hlavní zpravodajství, protože se dotýkají všednodenního života každého z nás a přinesou v jedné relaci ucelený obrázek o událostech dne,“ dodává.

Česká televize programovou změnou zároveň posiluje firemní značku pro hlavní zpravodajskou relaci Události. Ty budou nadále existovat ve třech vydáních se speciálním zaměřením. V 17.45 hodin to budou na ČT1 a ČT24 troje Události v regionech z pražské, brněnské a ostravské Redakce zpravodajství, v 19.00 hodin na ČT1 a ČT24 Události jako vlajková loď celého zpravodajství a ve 22.30 hodin Události, komentáře, analytický diskusní pořad vysílaný ve všední dny na ČT2 a ČT24.

Programový posun u Událostí v regionech na 17.45 hodin si vyžádal úpravu schématu na ČT24. Pravidelné Interview ČT24 se od 30. 6. 2008 přesouvá z půl šesté na 12.30 hodin a dostane novou dramaturgii vycházející z obdobných duelů v zahraničních televizích. Moderátory zůstávají Daniela Drtinová a František Lutonský.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články