Quantcast

ITV HD pro Freesat ze satelitu Eurobird 1

| redakce | tiskobrázek k článku: ITV HD pro Freesat ze satelitu Eurobird 1

Před několika týdny zahájila zkušební vysílání ve vysokém rozlišení britská televize ITV. Program ITV HD se vysílá na družici Eurobird 1 (28,5°E). Vedle traileru ukazující Londýn z ptačí perspektivy se zde objevily i filmy. Sporadicky se na obrazovce objeví také logo ITV HD. Vysílání je nekódované, problémem je ale příjem stanice.

ITV HD je a bude dostupný exkluzivně pro diváky nově vznikající platformy Freesat, signál musí zůstat nekódovaný a na druhé straně musí být kvůli vysílacím právům zamezen příjem stanice mimo území Velké Británie.

Program ITV HD je možné najít ručně - s pomocí video a audio PIDu. S tímto postupme lze uspět jen na některých typech HD přijímačů - např. Golden Interstar GI-890 HD Excellence, Ferguson HF-8800 HD/HF-8900 HD a také na přijímači Fortec Passion. Uživatelé Skyboxů, provozovatele platformy Sky Digital, nemohou najít program ITV HD s pomocí PIDů.

ITV HD je kopie programu ITV 1 ze standardního rozlišení.

Technické parametry:
satelit: Eurobird 1 (28,5E)
transpondér: C5
kmitočet: 11,428 GHz
polarizace: H
SR: 27500
FEC: 2/3

ID: 10510
VPID: 3401
APID: 3402 (AC3)
PID PCR: 2317
SID: 10510

Kanál ITV HD aktuálně vysílá program ITV 1 ale ve vysokém rozlišení. Signál transpondéru pokrývá většinu Evropy, takže je možné jej naladit i s parabolami velmi malých rozměrů.

ITV HD bude zřejmě přenášet některé přenosy z fotbalového šampionátu Euro 2008 a očekává se, že zájem o tento program se bude zvyšovat.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články