Quantcast

STV chce vysílat i do zahraničí

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) uvažuje o provozování nekódovaného satelitního vysílání. Reaguje tak na požadavky Slováků žijících v zahraničí s cílem zabezpečit vysílání i do jiných oblastí světa. Prostředky na to chce získat od státu.

Pokud projekt nekódovaného vysílání dostane zelenou, hodlá STV zajišťovat toto vysílání od příštího roku, píše Mediálne.sk. Pro diváky v zahraničí by patrně vznikl speciální kanál STV, který by přinášel především pořady vlastní produkce, vzory mohou být TV5 Monde, TV Polonia či ORF2 Europe. "Zahraniční vysílání ve vyspělých evropských státech se zpravodla financuje z prostředků rezortu zahraničních věcí," uvedla mluvčí STV Želmíra Habánová.

STV aktuálně připravuje projekt takového vysílání ve spolupráci s Úřadem pro Slováky žijící v zahraničí a Ministerstvem zahraničních věcí SR a také s Ministerstvem kultury SR.

Stávající programy STV jsou kódované kvůli vysílacím právům. STV je kupuje pouze pro území SR.

Zpravodajství mohou Slováci v zahraničí sledovat nekódovaně z rozhlasových stanic balíku SkyLink, příp. z komerční zpravodajské televize TA3 ze stejné platformy.





Reklama




Vybrané články