Quantcast

Britská ITV nyní volně do celé Evropy

| redakce | tisk

ITV1, první program britské televize ITV, se nyní (zřejmě dočasně) vysílá volně do takřka celé Evropy prostřednictvím satelitu Astra 2B (28,2°E). Bezproblémový příjem ITV 1 s parabolami malých rozměrů (okolo 70 cm) je možný i v České republice a na Slovensku.

Kanál ITV 1 začal vysílat na jednom z doposud neobsazených transpondérů. Tento transpondér bude ITV patrně využívat celý pro sebe. Předpokládá se, že jej bude využívat pro interaktivní obsah, podobně jako britská veřejnoprávní BBC. Co vše se bude na nové kapacitě vysílat zatím není známo.

ITV spolu s BBC začátkem května spustila novou satelitní free-to-view platformu Freesat. Programy se vysílají přes satelity Astra 2A, Astra 2B, Astra 2D (28,2°E) a Eurobird 1 (28,5°E). Paket obsahuje některé volně vysílané programy, které se již delší dobu vysílají nekódovaně na platformě Sky Digital. Součástí nabídky Freesat je i nekódovaný kanál ITV HD, který je exkluzivně dostupný jen pro zákazníky Freesat (program nemohou přijímat uživatelé Sky boxů).

ITV1 přináší pořady napříč všemi žánry včetně dramat, zábavy, zpravodajství, filmů a sportu.

Britská ITV nyní volně do celé Evropy
▲ Britská ITV nyní volně do celé Evropy

technické parametry ITV1:
satelit: Astra 2B (28,2°E)
kmitočet: 12,402 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 2/3
service ID: 12195
video PID: 2305
audio PID: 2306
kódování: žádné

zdroj: flysat





Reklama




Vybrané články