Quantcast

Gital si zajistil exkluzivitu na Leo TV

| Martin Vyleťal | tisk

Nový český erotický kanál Leo TV, který zahájil vysílání 4. července 2008, je zatím dostupný ze satelitu jen na kartách společnosti Gital. Uživatelé karet od konkurenčního distributora Trade and Technology se programu zatím nedočkali. Server parabola.cz zjišťoval důvody.

"Zajistili jsme si u programu Leo TV časově omezenou exkluzivitu," prozradil serveru parabola.cz Leoš Pohl, jednatel společnosti Gital a naznačil tak, proč se Leo TV na kartách jiných dodavatelů nevysílá. Dobu trvání exkluzivity odmítl prozradit.

Kanál Leo TV je společností Gital v předplatném nabízen jako samostatný kanál (a la carte). V základním souboru placených kanálů Géčko umístěn není.

Leo TV vysílá od 22:00 do 6:00 hodiny na satelitu Astra 1E (23,5°E) v rámci paketu CS LINK, na kmitočtu 11,992 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 na pozici, kterou přes den využívá nekódovaný promo kanál CS Link TV.

Majitelé karet Trade and Technology a SkyLink se v budoucnu dočkají jiného erotického kanálu - Erox. Jde o nový projekt společnosti SPI International. Program EROX bude vysílat od 22:00 do 6:00 hodiny ranní. Tedy ve stejném rozsahu jako Leo TV. Program mohl zahájit vysílání jž v červenci. Plány provozovatele překazilo odmítnutí české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání udělit licenci novému erotickému kanálu. SPI přes společnost HELP FILM má několik možností - buď požádat o licenci na jiný projekt, nebo Radu za rozhodnutí žalovat, případně požádat o licenci v jiné zemi - například v Nizozemí. Vše nasvědčuje tomu, že společnost požádá o licenci v zahraničí. Je to nejrychlejší cesta, jak nový kanál spustit v nejkratší možné době.





Reklama




Vybrané články