Quantcast

RTE spustí nový kanál ještě letos

| redakce | tisk

Irská RTE připravuje spuštění nové stanice pro Velkou Británii. Nový kanál odstartuje koncem letošního roku a bude přinášet programy pro Iry žijící ve Velké Británii. Stanice se bude jmenovat RTE International a bude free-to-air ( FTA) dostupná na britské satelitní platformě Freesat. Irský regulátor médií The Broadcasting Commission of Ireland (BCI) již rozhoduje o udělení licence pro nový kanál.

RTE International přinese mix programů ze stanic RTE One, RTE Two a TG4. Stanice bude vysílat denně 12 až 14 hodin a poskytne zpravodajství z Irska a politiky. Ve vysílání se objeví i lifestylové magazíny a také irská dramata a seriály. Na stanici RTE International se pravděpodobně neobjeví sportovní pořady z důvodu omezení vysílacích práv.

Provoz nové stanice bude pravděpodobně financován ze stávajícího rozpočtu irské veřejnoprávní RTE. O reklamu na nové stanici bude zřejmě malý zájem.

Stávající irské programy RTE One, RTE Two a TG4 se vysílají přes satelit Astra 2D (28,2°E) v systému NDS Videoguard v rámci irské nabídky Sky Digital.

zdroj: Sunday Business Post





Reklama




Vybrané články