Quantcast

Sportovní Trojku připravuje také chorvatská HRT

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Sportovní Trojku připravuje také chorvatská HRT

Chorvatská národní televize a rozhlas HRT (Hrvatska RadioTelevizija) připravuje spuštění vlastního sportovního kanálu. Program zatím s pracovním názvem HRT 3 Sport zahájí vysílání na začátku příštího roku - tedy 1. ledna 2009.

HRT 3 Sport je zatím pracovní název nového okruhu HRT. Informoval o tom ředitel HRT Božo Sušec. Nová stanice přinese pro chorvatské diváky i jednu významnou změnu. Stanice bude šířena pouze digitální formou. "HRT je z technického pohledu připravená na šíření třetího programu. Budeme čekat na rozhodnutí příslušných státních orgánů ohledně udělení digitálních frekvencí. Stanice bude šířena bezplatně. Pro příjem bude nutný přijímač digitálního vysílání," uvedl Božo Sušec.

Třetí kanál HRT bude vytvářen ve spolupráci s chorvatským olympijským výborem. Na stanici se mají objevit zejména malé sporty, které doposud nedostávají prostor na televizních stanicích. Jedná se zejména o házenou žen, volejbal a řadu dalších sportů.

Sportovní kanál HRT má nahradit stávající satelitní a kabelový kanál HRT Plus, který může sledovat přibližně 65 tisíc zákazníků MAX TV + 30 tisíc klientů kabelových sítí + individuální zájemci ze satelitu Hot Bird.

HRT3 Sport umožní rozšíření nabídky vysílaných sportovních přenosů chorvatskou HRT.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články