Quantcast

Kinodrom - PPV na platformě NTV Plus

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Kinodrom - PPV na platformě NTV Plus

Ruská satelitní pay-tv platforma NTV Plus 1.9.2008 představí novou službu pod názvem Kinodrom. Půjde o PPV (pay per view) kanály, u kterých divák platí za shlédnutý pořad. V počáteční fázi budou k dispozici dva kinokanály Kinorejs 1 a Kinorejs 2, které budou vysílat jeden film. Ten bude jednou za dva týdny vyměněn.

PPV kanály Kinorejs budou obsahovat aktuální filmy, které se poprvé objevily na DVD v Rusku. Každý film bude na PPV službě k dispozici nejméně 2 týdny. Proto diváci na prvních dvou kanálech mohou vidět až 52 premiér ročně. Většina se bude vysílat v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9 se zvukem v Dolby Digital, pokud je v tomto formátu film natočen a k dispozici.

Kanály Kinorejs nabídnou měsíčně 4 až 5 nových filmů. Za shlédnutí filmu si provozovatel účtuje 75 rublů (cca 51 Kč). Jednou z podmínek využívání služby Kinodrom NTV Plus je mít platnou smlouvu s provozovatelem platformy. Počet PPV kanálů Kinorejs chce NTV Plus v budoucnu zvýšit. Služba bude dostupná pouze pro abonenty NTV Plus v evropské části Ruska na satelitu Eutelsat W4 (36°E).

"Na celém světě jsou PPV služby nebo-li plaťte, za sledování je nedílnou součástí digitální televize," řekla vedoucí tiskové služby Anastasia Kazaková. "Jsme rádi, že můžeme nabídnout tuto službu pro naše zákazníky. Teď diváci mohou vidět aktuální filmy, o který má divák zájem ve zvolenou dobu."

zdroj: NTV Plus





Reklama




Vybrané články