Quantcast

Platforma TVP chce konkurovat nízkou cenou

| redakce | tisk

Digitální satelitní platforma vytvořená polskou veřejnoprávní televizí TVP (Telewizja Polska) odstartuje zřejmě na podzim roku 2009. Rada musí ještě schválit nezbytný TV byznys plán. Nová služba si vyžádá investici ve výši desítek miliónů euro. O zákazníky chce bojovat především nízkou cenou.

Deník Rzeczpospolita uvádí, že rada polské televize se bude projektem digitální platformy TVP zabývat na svém zasedání v září letošního roku. Pokud bude projekt schválen, služba odstartuje během několika měsíců - s největší pravděpodobností na podzim roku 2009.

"Divák musí vědět, že existuje takový projekt, který má odstartovat a přesvědčit ho, aby si pořídil set top box s dekodérem," uvedl deníku Marcin Bochenek z představenstva TVP:

Satelitní platforma TVP bude přinášet všechny programy veřejnoprávní TVP a další služby jako video na požádání (VOD) a kombinaci služeb (triple-play). Paket má konkurovat především cenou.

Polská TVP musí vyřešit ještě jeden základní problém. Musí se rozhodnout, zda službu bude provozovat přímo TVP nebo nějaká komerční společnost kontrolovaná televizí. TVP se přiklání spíše k této druhé variantě.

TVP se zatím nerozhodla pro systém podmíněného přístupu a bude se muset dohodnout s některým z dodavatelů kódovacích systémů. Některé programy TVP (TVP1, TVP2, TVP Sport) jsou z důvodu vysílacích práv na satelitu Astra (19,2°E) kódovány systémem NDS Videoguard, ostatní programy jsou free-to-air a lze je sledovat s takřka libovolným set top boxem.

zdroj: media2.pl





Reklama




Vybrané články