Quantcast

Španělsko: DVB-T neuživí 40 FTA programů

| redakce | tisk

Digitální pozemní vysílání (DVB-T) neuživí ve Španělsku 40 televizních free-to-air kanálů. Před možnou krizí v TV sektoru proto varoval Jaume Roures, prezident Mediapro, akcionář ve španělské komerční televizi La Sexta.

"40 volně vysílaných televizních programů nemůže být financováno z reklamy," řekl Jaume Roures při uvedení reklamních výnosů za červen, kdy klesly o 4,1 procenta. Dodal, že v TV sektoru si 25 procent reklamních příjmů dělí největší televize TV3, Tele 5 a TVE. Roures je pro rozšíření programové nabídky v DVB-T o placené kanály složené ze sportovních a filmových kanálů. Ty mohou dále zatraktivnit vysílanou nabídku.

Pesimisticky vidí i ukončení analogového pozemního vysílání ve Španělsku v roce 2010, když je doposud velmi nízká penetrace digitálního signálu napříč Španělskem. Katalánie, severovýchod Španělska je nyní regionem s největším pokrytím DVB-T signálu (49,7 procenta). Nižší pokrytí mají Madrid a Kanárské ostrovy s 48,4, resp. 44 procenty. Z pohledu celé země má Španělsko pokryto DVB-T signálem jen 34,8 procent území.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články