Quantcast

Sledovanost zpravodajských pořadů denně na webu ČT24

| redakce | tisk

Na internetových stránkách zpravodajské stanice ČT24 - www.ct24.cz se 15. září objevila nová rubrika - sledovanost zpravodajských pořadů.

Česká televize tak vychází vstříc zájmu diváků, kteří sledovanost důležitých zpravodajských a publicistických pořadů považují za zajímavý pomocný faktor pro jejich hodnocení. Vychází tak navíc vstříc požadavku diváků, kteří často marně hledají relevantní údaje o zájmu, který ten který pořad vzbudil. Na webu se objeví sledovanost pořadů Události, Události v regionech, Události, komentáře, BBV I, Studio 6 a Zprávy 12. K této sestavě se jednou týdně připojí i sledovanost obou částí hlavní diskusní relace České televize Otázky Václava Moravce.

"Zpravodajství České televize se octlo v unikátní situaci, kdy vysílá některé pořady na vícero programech současně. Nejde jen o Události nebo Události v regionech, kdy si divák, který má příjem digitální televize může vybrat, zda je bude sledovat na tradiční ČT1 nebo zpravodajské ČT24, nýbrž třeba i ranní Studio 6. Sledovanost pořadu na ČT1 potom neposkytne celkový obrázek a navíc nám ani neukáže, jak velký přeliv diváků mezi programy začínáme mít," říká Milan Fridrich, ředitel Redakce zpravodajství ČT.

Tabulka sledovanosti zahrnuje jak jednotlivé kanály (ČT1, ČT2 a ČT24), tak souhrnný údaj sledovanosti konkrétního pořadu v daném dni. Kromě sledovanosti (Rating), najdou návštěvníci portálu ČT24 rovněž údaj o podílu na trhu (Share) - ten udává podíl sledovanosti z televizního publika, které se mělo v danou chvíli zapnutý televizor. Všechna data se na webu archivují, lze tak dohledat sledovanost zmíněných pořadů i zpětně.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články