Quantcast

Slovenská Musiq1 již vysílá blok klipů bez titulku

| Martin Vyleťal | tisk

Nová slovenská hudební televize Musiq1 prochází velmi rychlým vývojem. Ještě v pátek 10.10.2008 kolem poledne se na obrazovkách Musiq1 vysílaly barevné pruhy, tentýž den večer již obrazovkami Musiq1 se šířil blok videoklipů. Na obrazovce se vysílala permanentně textová informace o zkušební vysílání ve slovenštině a angličtině: skůšobné vysielanie novej hudobnej televizie Musiq1, čoskoro na Vašich obrazovkách - trial broadcasting of the new TV music channel Musiq1 coming soon to your screen.

Ve středu 15.10.2008 se titulek o zkušebním vysílání zřejmě natrvalo vytratil z obrazovky Musiq 1. Televize se divákům představila v podstatně lepší technické kvalitě - video bit ratem cca 3 Mbit/s při rozlišení 720x576 se zvukem v kvalitě 256 kbit/s.

Slovenská Musiq1 již vysílá blok klipů bez titulku
▲ Slovenská Musiq1 již vysílá blok klipů bez titulku

Aktuálně se vysílá stále proud zahraničních, českých a slovenských videoklipů, které jsou přerušovány jen spotem Musiq 1. Grafika stanice je povedená.

Slovenská Musiq1 již vysílá blok klipů bez titulku
▲ Slovenská Musiq1 již vysílá blok klipů bez titulku

Musiq1 je jedním z projektů slovenské firmy Telemone. Firma hodlá spustit ještě jeden program - Residence.TV. Ten bude složen z komerčních spotů s propagací různých druhů realit.

Televize Musiq1 se vysílá free-to-air prostřednictvím satelitu Thor 3 (0,8°W), na kmitočtu 12,399 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S. Stanici mohou naladit nejen majitelé satelitních FTA kompletů ale také zákazníci platformy Digi TV, která vysílá přes sousední satelity Intelsat 10-02 (1°W) a Thor 5 (0,8°W).

Na slovenském a českém trhu již působí hudební a interaktivní televize Musicbox ze Slovenska, hudební a lifestylová TV Óčko a v příštím roce se počet stanic dále rozšíří - CME, vlastník TV Nova, spustí českou verzi MTV. Filmová a distribuční společnost SPI International uvede na trh hudební televizi pro mládež Revolution TV a pro starší diváky Nostalgia Musica TV. Vedle českých a slovenských hudebních TV působí na obou trzích i řada mezinárodních kanálů MTV, VH1 či MCM.





Reklama




Vybrané články