Quantcast

Polsko: Film TV a Bajka TV chtějí licenci

| redakce | tisk

Společnost C. K. TV Agencja Reklamowa požádala polskou vysílací radu Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) o udělení licencí na satelitní vysílání dvou tématických kanálů. První z nich se má jmenovat Film TV a druhý Bajka TV.

Agencja C.K. TV produkovala letní kanál Lato 2008, který nahradil TMT (Trochę Młodszą Telewizję). Stanice Lato 2008 ukončila vysílání začátkem října. Program se vysílal prostřednictvím satelitu Telstar 12 (15°W).

Ještě není známo, kdy oba nové kanály zahájí vysílání. Společnost musí nejprve získat licence, což v Polsku není krátkým procesem. S ukončením vysílání Lato 2008 se na obrazovce objevila informace, že do konce roku provozovatel představí novou nabídku. Pokud KRRiT v dohledné době udělí licenci, je ještě reálné odstartovat v letošním roce.

Není to první pokus vysílatele - v roce 2007 oznámil start kanálu Polska Muzyka TV, v roce 2005 požádal o licence na tři nové tématické stanice Doc!TV (publicistika, dokumenty), 8!TV (filmy, sport, nauka, zábavní programy) a Up!TV programy pro mládež, zábava, vzdělávání). Žádná z těchto stanic nezahájila vysílání.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články