Quantcast

DVB-T chtějí na Slovensku provozovat 4 firmy

| redakce | tisk

Čtyři firmy se na Slovensku ucházejí o provoz prvních dvou sítí digitálního televizního vysílání (DVB-T). Do tendru vypsaného slovenským Telekomunikačním úřadem (TÚ) se přihlásily rakouská firma ORS (dceřiná firma ORF), kanadská Valtech Communications a slovenské firmy Towercom a Telecom Corp.

K dalším krokům TÚ přistoupí až po odstranění současných překážek, které souvisí s pozastaveným výběrovým řízením na základě předběžného opatření soudu. "Po odblokování výběrového řízení předložené nabídky vyhodnotí pětičlenná výběrová komise, jejíž členy jmenuje předseda Telekomunikačního úřadu," uvádí se v tiskové zprávě TÚ. Tendr na digitální vysílání byl na Slovensku zastaven v říjnu předběžným opatřením Okresního soudu v Bratislavě I na návrh společnosti Telecom Corp, která mj. kritizovala podmínky soutěže.

Komise bude při posuzování podmínek brát v úvahu například technické řešení, rychlost budování sítě a pokrytí signálem, zkušenosti uchazečů s budováním multiplexů či odhad potřebné sumy peněz. Digitální síť musí vítěz tendru spustit do jednoho roku od nabytí platnosti povolení.

Analogové pozemní vysílání by mělo na Slovensku skončit do roku 2012.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články