Quantcast

Polsko: Denně 20 tisíc nových zákazníků pay-tv

| redakce | tisk

Placená satelitní televize získává v Polsku každý den 20 tisíc nových klientů. Vyplývá to z neoficiálních informací. Lídrem je platforma Cyfra+, který každý den získá přes 10 tisíc klientů. Zhruba poloviční počet konkurenční platformy Cyfrowy Polsat, N a TNK (Televize na kartě).

Takové výborné výsledky nebyly nikdy v historii placené televize v Polsku. Poláci kupují pay-tv a nebojí se žádné finanční a ekonomické krize. Vedle zmíněných platforem si objednávají také službu Orange, erotické stanice či hudební balík MTV Unlimited.

Cyfra+ v prvních dne nové promo akce získala za jediný den více než 14 tisíc nových klientů, což je absolutním rekordem od počátku působení paketu Cyfra+. Za výbornými výsledky stojí promo akce, výměna karet Cyfra+, široká programová nabídka od nejlevnější nabídky až po kanály Premium a plánované ukončení analogové satelitní distribuce stanice TVN.

Cyfrowy Polsat roste především díky postupnému odpojování starého systému Nagravision 2. Celý proces by měl být dokončen až 5. ledna 2009. Černí diváci volí také TNK, eventuálně nabídku Cyfra+.

Rychle rostou i pakety N a Telewizja na karte (TNK). Aktuálně využívá nboxy HDTV okolo 50 procent abonentů, při startu služby to bylo jen okolo 10 až 20 procent. Firma Technisat již dodala na polský trh přes 100 tisíc kompletů (přijímač + karta) pro TNK. Zvýšený zájem se očekává až po dokončení přechodu paketu Cyfrowy Polsat na systém Nagravision 3.

Čtvrtá polská platforma Orange má téměř 170 tisíc abonentů. Ta funguje přes internet (IPTV). Domácnosti, které nejsou v dosahu rychlého internetu, mohou službu přijímat ze satelitů Hot Bird (13°E) v systému Viaccess PC 3.0 z transpondérů Cyfra+.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články