Quantcast

Filmový Fox Movies volně na 53E

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Filmový Fox Movies volně na 53E

Filmový kanál pro Střední východ Fox Movies Middle East začal vysílat free-to-air z ruského satelitu Express AM 22 na pozici 53 st. východně. Pro filmové fanoušky ve střední Evropě, kteří mají zájem o filmy v originálním jazyce, je program nyní lépe dostupný.

Fox Movies pro Střední východ začal vysílat na kmitočtu 12,741 GHz, polarizace horizontální, SR 7086, FEC 3/4, DVB-S, service ID 1004, video PID 556, audio PID 557. Program se vysílá v kompresním formátu MPEG-4, takže pro příjem je nutný buď HD set top box s tímto formátem nebo modul na MPEG-4 v satelitním přijímači, který s ním umí spolupracovat. Transpondér pracuje ve svazku Střední východ, takže pro příjem je v regionu Střední Evropy nutná parabola od průměru cca 120 cm. Přes tyto technické a technologické překážky se jedná o zlepšení přístupu pro české a slovenské diváky.

Fox Movies mohli diváci původně přijímat ze satelitu Badr 4 na pozici 26°E. Po přesunu transpondéru na nový satelit Badr 6 se zhoršily příjmové podmínky (z původní 85 cm paraboly byla nutná anténa od průměru 220 cm). Jistou náhradou se stala družice Nilesat (7°W), se program vysílá na kmitočtu 11,766 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S a zde postačí parabola od průměru 150 cm.

Filmový Fox Movies volně na 53E
▲ Filmový Fox Movies volně na 53E

Spolu s Fox Movies se na pozici 53°E ve stejném paketu vysílá i sesterský kanál Fox Series. Ten je šířen ve formátu MPEG-2. Nutno upozornit, že oba kanály se vysílají na programových pozicích s identifikacemi Temp 1 a Temp 2, což naznačuje, že se jedná o dočasné vysílání. V případě Fox Movies kanál neobsahuje logo.

Fox Movies a Fox Series jsou novými projekty News Corp. a prince al-Waleed bin Talalem. Stanice mají za cíl konkurovat především arabské vysílací skupině MBC Group.





Reklama




Vybrané články