Quantcast

Arménská Shant TV odstartovala na 13E

| redakce | tisk

Na orbitální pozici 13°E, kde jsou zaparkovány satelity Eutelsatu řady Hot Bird, zahájil pravidelné vysílání nový arménský kanál pod názvem Shant TV. Jde v pořadí o druhou stanici na této pozici z Arménie.

Stanice Shant TV vysílá v rámci multiplexu Globecast, na kmitočtu 11,034 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Signál není kódovaný. Distribuci signálu zajišťuje Eutelsat W1 (10°E), na kmitočtu 11,184 GHz, polarizace horizontální, SR 1698, FEC 8/9, DVB-S.

Arménská Shant TV odstartovala na 13E
▲ Arménská Shant TV odstartovala na 13E

Prezentace Shant TV - Arménů žijících v Evropě - se 26.12.2008 u příležitosti zahájení oficiálního vysílání zúčastnil viceprezident SAR, vedoucí moskevské organizace Gegam Khalatyan a viceprezident Levon Mukanyan. Gegam Khalatyan ve svém projevu zdůraznil prezentaci Arménie volným satelitním vysílání a vyjádřil naději, že Shant TV přispěje k zachování arménského jazyka a kultury. Jako vlivné médium považuje televizi. Rozhovory médiím poskytoval v arménštině, ačkoliv sám žije více než 40 let v Rusku.

Armen Smbatian, zplnomocněný velvyslanec Arménie označil Shant TV za jednu z nejvýznamnějších událostí tohoto roku.

Shant TV vysílá místní verze populárních zábavních formátů jako kvízy Chcete být milionářem? či pěveckou soutěž Superstar.

Na pozici 13°E vysílá ještě jedna arménská stanice Armenia 1 TV šířená na kmit. 12,597 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Další dvě stanice - Armenia TV a Armenia TV Satellite jsou šířeny na družici Eutelsat Sesat (36°E). Tentokrát v kompresním formátu MPEG-4.

zdroj: yerkramas.org





Reklama




Vybrané články