Quantcast

Febio TV odstartuje nejdříve v roce 2010

| redakce | tisk

Nová česká digitální stanice Febio TV odstartuje nejdříve v roce 2010. Fero Fenič to uvedl v rozhovoru pro ČTK. V době celosvětové finanční krize je podle Feniče složitější hledání nového investora. Výši investici do Febio TV odhaduje na 1,5 miliardy korun. Pro srovnání TV Barrandov investovala do stanice zhruba jednu miliardu korun.

"Až nyní se začala hýbat situace v digitalizaci - jenže se začala hýbat v momentě, když přišla ekonomická krize, která zase zabrzdila naše investory, kteří do této rizikové investice svůj vstup velmi zvažovali. A když přišla krize, tak se rozhodli počkat," řekl ČTK režisér a zakladatel Febio TV Fero Fenič.

Fenič hodlá spustit Febio TV nejpozději před koncem analogového pozemního TV vysílání v Česku - k tomu dojde na většině území v roce 2011.

Febio TV získalo digitální licenci v dubnu 2006. Podobně i TV Barrandov, Óčko, Z1, RTA a TV Pohoda. Neúspěšní uchazeči Nova a Prima se poté obrátili na soud a šestici stanicím zajistila licenci až novela mediálních zákonů, které platí od ledna letošního roku.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články