Quantcast

Bez dotace bude mít STV problémy. Zruší Trojku

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) má opět finanční problémy a bez státní pomoci bude muset omezit provoz svých okruhů, případně omezit výrobu. V krizovém scénáři se počítá i se zrušením sportovního okruhu Trojka (STV3), který odstartoval relativně nedávno - v srpnu roku 2008 s olympiádou v Číně.

Krizový plán STV počítá se snížením tržního podílu Jednotky (STV1) na úroveň 10 procent a Dvojky (STV2) na 2,5 procenta, píše portál mediálne.sk. Na Jednotku by se přesunuly atraktivní sportovní přenosy, včetně podvečerních fotbalových zápasů či Formule 1. Vše by doplnil mix repríz filmů a seriálů.

Nouzový scénář STV počítá se zachováním celodenního vysílání na prvním programu - vysílání 20 procent nezávislé tvorby a přes 50 procent programů ve veřejném zájmu. Dále chce zajistit objektivní zpravodajství a využívání archivních pořadů.

Dvojka má v krizovém plánu zbývající sportovní zápasy a magazíny, které jsou nakoupeny pro zrušenou Trojku. Vysílání Dvojky by startovalo - jako tomu bylo do roku 2003 - tedy po 16. hodině. Dvojka by se soustředila na reprízy a sport. Nulová varianta může v STV platit už od února. Televizi dojdou peníze a bez státní dotace by se dostala do nejhorší krize od spuštění vysílání. STV kvůli tomu bude muset propustit až 1/3 zaměstnanců, zjistilo SME.





Reklama




Vybrané články