Quantcast

Platforma DV odstartovala na 9E

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatel ruské satelitní pay-tv HD služby Platforma HD spustil dnes krátce po poledni nový programový SD balíček Platforma DV. Jedná se o soubor 20 ruských televizních stanic ve standardním rozlišení. Zákazníci Platforma HD si mohou nabídku objednat spolu s HD balíčkem ale i zvlášť.

Paket Platforma DV využívá na satelitu Eurobird 9 (9°E), kmitočet 11,881 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. V multiplexu je 20 SD TV kanálů v kompresním formátu MPEG-4: Rossija, Sport, Vesti, Kultura, Bibigon, Pervyj, Pjatyj, NTV, TNT, STS, Ren TV, Muz TV, Zoo TV, Kinopokaz, Teleputesestvija, Tonus TV, Avto Plus, Kuchnja TV, Komedija TV a 365 Days. Všechny již vysílají pravidelný program, kromě STS, Kinopokaz, Teleputesestvija, Zoo TV a Tonus TV, které v době publikování textu vysílaly jen testovací obrazec. Vše je kryptováno systémem DRE-Crypt. Stejný systém podmíněného přístupu využívá i HD balíček Platforma HD na stejné družici.

Signál multiplexu Platforma DV pokrývá celou Evropu. Vysílání je ale určeno pro diváky v západní části Ruska. Zákazník za příjem obou paketů Platforma HD a Platforma DV zaplatí 4200 rublů (93 euro) ročně. Pokud si objedná jen paket Platforma DV, pak jen 900 rublů (20 eur) ročně. Bude-li mít klient zájem o HDTV paket Platforma HD zaplatí 3600 rublů (80 euro) ročně.





Reklama




Vybrané články