Quantcast

National Geographic HD v nabídce KabelKiosk na 9E

| redakce | tiskobrázek k článku: National Geographic HD v nabídce KabelKiosk na 9E

Platforma KabelKiosk, vysílaná přes satelit Eurobird 9 (9°E), se rozšířila o první program ve vysokém rozlišení (HDTV) - National Geographic Channel HD. Program je vysílán v anglickém jazyce z transpondéru 53, kde se již několik týdnů vysílají i další stanice.

Na transpondéru 53 se vysílají i čtyři SD programy free-to-air - MTV Germany, Nick / Comedy Central Germany, RTL Shop a Viva Germany. Vedle těchto stanic jsou zde i testovací kanály. Multiplex pracuje v normě DVB-S2.

National Geographic HD v rámci paketu KabelKiosk je vysílá na družici Eurobird 9 (9°E), na kmitočtu 11,785 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, service ID 223, video PID 2433, audio PID 2434. Signál je kryptován systémem NDS Videoguard.

Před několika měsíci se National Geographic HD stal součástí ruské nabídky Platforma HD, která je šířena ze stejného satelitu, na trp. 62, na kmitočtu 11,958 GHz, pol. V, SR 26400, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK v systému podmíněného přístupu DRE-Crypt (mutace Neotion-SHL).

Satelitní signály KabelKiosk slouží jako distribuční trasa pro kabelové operátory. KabelKiosk je po Hello HD a Platforma HD v pořadí třetí platformou, která zde nabízí HD obsah. Na této pozici jsou i volně vysílané programy MelodyZen TV a Luxe TV.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články