Quantcast

Hudební TV Bubble Hits skončila

| redakce | tiskobrázek k článku: Hudební TV Bubble Hits skončila

V satelitní platformě Sky Digital ukončila během krátké doby vysílání další hudební televize. Po nedávném ukončení vysílání Brit Hits včera zastavila vysílání také videoklipová stanice Bubble Hits. Program se vysílal free-to-air, takže program mohli přijímat diváci v dosahu signálu satelitu.

Stanice Bubble Hits odstartovala 14. srpna 2006 a chtěla se stát alternativou ke stávajícím hudebním televizím na britském trhu. Dne 19. května loňského roku byla spuštěna verze pro irský trh. Stanici provozovala společnost Creative Sound.

Obě stanice Bubble Hits UK a Bubble Hits Ireland, prakticky se stejným programem lišící se jen reklamními spoty, byly šířeny volně a provoz stanic byl financován z reklam. Na provozovatele stanic dopadla finanční krize, zájem zadavatelů o reklamu prudce poklesl a to znamenalo pro Bubble Hits ukončení provozu. Oba programy byly odstraněny z EPG přijímačů Sky Digital. Internetové stránky kanálů byly zrušeny.

Program Bubble Hits se vysílal na družici Eurobird 1 (28,5°E), na kmitočtu 12,560 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3 (britský feed) a 11,527 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3 (irský feed).

Bubble Hits nemusí být jedinou televizí na britském trhu, která byla nucena zastavit vysílání. Na platformách Sky Digital a Freesat se vysílá free-to-air (volně) několik desítek televizních stanic, které jsou závislé na reklamě.





Reklama




Vybrané články