Quantcast

Solaris Mobile bude používat systém Nagravision

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost Solaris Mobile, joint venture satelitních operátorů Eutelsat a SES Astra, bude používat systém podmíněného přístupu Nagravision společnost Kudelski Group pro distribuci mobilní televize a širokopásmových služeb.

Společný projekt byl představen na Mobile World Congress 2009 v Barceloně, který se koná ve dnech 16. až 19. února 2009.

Nagravision je přední poskytovatel systému podmíněného přístupu v mobilní TV obsahu a služeb podmíněného přístupu. V tomto sektoru má 95 procentní podíl na trhu.

Solaris Mobile je první poskytovatel služeb zaměřený na vysílání, telekomunikační operátory, automobilový průmysl a data. Služba se bude nabízet v S pásmu, které je poblíž kmitočtů UMTS, a je exkluzivně vyhrazeno pro mobilní satelitní služby. V S pásmu využitím DVB-SH (Satellite services to Handhelds), hybridní satelitně-terestrický standard, Solaris Mobile bude poskytovat unikátní výkonnou síť nabízející pokrytí celé Evropě. Pomocí dodatečných terestrických základnových stanic se systém dostane do tunelů, městské krajiny a také do budov.

Nagra Mobile TV poskytuje providerům všechny funkce potřebné k ochraně vysílaných služeb a obsahu v DVB-SH.

Systém Nagravision švýcarské společnosti Kudelski Group využívají i satelitní platformy Digi TV a UPC Direct, které působí i na našem trhu.





Reklama




Vybrané články