Quantcast

Hot Bird 10 testuje na nové pozici 1,7E

| redakce | tisk

Nový telekomunikační satelit Hot Bird 10 francouzského satelitního operátora Eutelsat změnil testovací pozici. Po prvních technických testech na dočasné pozici 4,2°E přesunul tento přední globální operátor svůj satelit na novou lokaci - 1,7 stupně východně.

Hot Bird 10 bude po skončení testů přesunut na pracovní pozici. Tou bude 7°W, kde nahradí družici Atlantic Bird 4 a bude po dobu zhruba 2,5 roku sloužit pro potřeby rychle rostoucích trhů Středního východu a severní Afriky. V polovině roku 2011 bude na oběžnou dráhu dopraven nový satelit Atlantic Bird 4R se kterým se počítá na pozici 7°W. Poté bude přesunuta družice Hot Bird 10 na původně plánovanou pozici 13°E, kde nahradí provoz za Hot Bird 6.

Eutelsat v poslední době provádí poměrně zásadní změny ve své flotile satelitů. Nedávno byl uveden do provozu satelit Hot Bird 9 na 13°E a původní Hot Bird 7A se přesunul na 9°E, kde slouží jako Eurobird 9A. Původní Eurobird 9 se jako Eutelsat W4A přesouvá na 36°E, kde bude od konce dubna sloužit pro země bývalého Sovětského svazu.

zdroj: sat-digest.com + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články