Quantcast

SES chce zvýšit svůj vliv na Blízkém Východě

| redakce | tisk

Na konferenci a výstavě Satellite 2009, která se konala ve Washingtonu, generální ředitel společnosti SES Romain Bausch potvrdil, že satelitní operátor pokračuje v různých možnostech vstupů na trhy Blízkého Východu a Afriky. Ty mají pro společnost SES zvláštní význam.

Satelitní operátor SES je již v Africe aktivní - nabízí transpondérovou kapacitu na satelitu Sirius 4, které pokrývají země Afriky. SES hodlá svoji působnost na těchto trzích rozšířit. Region MENA (Střední Východ + severní Afrika) je považován za rychle rostoucí oblast s digitálním TV vysíláním.

Konkurenční satelitní operátor Eutelsat nedávno informoval, že se dohodl s egyptským operátorem Nilesat ohledně společného postupu v budování orbitální pozice 7°W. Eutelsat na tuto pozici v nejbližších dnech dodá Hot Bird 10 pod názvem Atlantic Bird 4A a v příštím roce Nilesat satelit Nilesat 201.

V zemích arabského světa působí také operátor Arabsat na pozicích 26°E a 30,5°E. Na pozici 25,5°E je umístěn také satelit Eutelsatu - Eurobird 2 (bývalý Hot Bird 5).

Na Blízkém Východě bude mít Nilesat a Arabsat novou konkurenci - satelity YahSat.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články