Quantcast

ČT analog v Praze vypne, TV Nova a Prima vyčkávají

| redakce | tisk

Česká televize (ČT) ukončí v minutu před půlnocí ve čtvrtek 30. dubna 2009 analogové terestrické vysílání z vysílače Praha - Žižkov. Provozovatelé komerčních stanic TV Nova a Prima TV zatím vyčkávají. Zda i oni vypnou, oznámí až v úterý 28. dubna 2009.

Komerční stanice čekají, jak dopadne průzkum, který si objednaly u společnosti ATO - Mediaresearch, která pro ně provádí peoplemetrové měření sledovanosti, píše Právo.

Pokud nám náš průzkum potvrdí, že 95 procent Pražanů má možnost digitálního příjmu, vypneme také,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci technický ředitel TV Primy Patrik Slavík. Primu zajímá, zda byly provedeny úpravy na STA (společné televizní antény) a zda vlastníci domů investovali do nových rozvodů.

Zatím není jasné stanovisko TV Nova. Generální ředitel Petr Dvořák se před novináře nedostavil.

Podle průzkumu z konce března nebyla na digitální příjem připravena pětina pražských domácností. Zhruba 11 procent z oslovených domácností chce přechod na digitální vysílání vyřešit do konce dubna.

Analogová ČT1 v Praze a okolí z Žižkova skončí 30.4.2009. Až do 15. května se na pozici ČT1 bude vysílat informace o způsobech, jak přijímat TV vysílání digitálně. Pokud dojde k dohodě s TV Nova a Prima, bude se podobné sdělení vysílat také na kmitočtech, které mají opustit.

zdroj: Právo, Novinky.cz





Reklama




Vybrané články