Quantcast

Bobošíková jako šéfka ČT by zrušila koncesionářské poplatky

| redakce | tisk

O funkci generálního ředitele České televize (ČT) bude usilovat z 22 zájemců jen 19 uchazečů. Rada ČT tři uchazeče kvůli formálním chybám v písemných přihláškách vyřadila. Řídit veřejnoprávní televizi chce mj. současný generální ředitel ČT Jiří Janeček, bývalý šéf ČT Dušan Chmelíček či europoslankyně Jana Bobošíková.

Mezi dalšími uchazeči figuruje například exekutivní ředitel televize Óčko Hynek Chudárek či bývalá programová ředitelka Primy Jana Kasalová.

Podle Práva má Bobošíková razantní projekt, ve kterém se počítá se zrušením koncesionářských poplatků i reklamy. Provoz ČT chce financovat státem. O práci by v ČT přišlo nejméně 600 lidí - tedy zhruba 20 procent.

První kolo volby šéfa ČT proběhne 13. května 2009. Rada ČT vybere 5 uchazečů, kteří postoupí do druhého kola. Na novém generálním řediteli ČT se musí shodnout deset radních. Zde může nastat určitý problém. Volbě šéfa televize bude předcházet volba šesti nových členů rady. Pěti končí 28.5. mandát a šestý radní bude zvolen za Josefa Jařaba, který rezignoval. O místo v radě usiluje 38 kandidátů, z toho jsou 4 dosavadní členové rady.

zdroj: Právo, Novinky.cz





Reklama




Vybrané články