Quantcast

Pavel Zuna končí v Prima TV

| redakce | tisk

Pavel Zuna končí jako šéfredaktor zpravodajství a publicistiky na televizi Prima. Končí i jako moderátor hlavní zpravodajské relace televize. Na Primě pracoval od podzimu roku 2007.

"V souvislosti se zvyšováním efektivity v období ekonomické krize se vedení Televize Prima dohodlo na ukončení spolupráce s Pavlem Zunou, šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky, a to ke dni 21. 5," uvedla tisková mluvčí Primy Jana Kocová. "Pavel Zuna působil v Televizi Prima od podzimu roku 2007," dodává.

"Byl jsem odvolán. Vedení po mně požadovalo, aby, přestože jsem již ve zpravodajství milióny korun ušetřil, šetřil dále. To jsem považoval za nemožné, nemohl bych v tom případě garantovat kvalitu zpravodajství. Bylo mě však vedením televize řečeno, že kvalita není důležitá, důležitější jsou úspory. Přitom jsem již srazil ekonomický rozpočet ze 160 miliónů korun na nějakých 128 miliónů korun. Dál by to opravdu bylo na úkor kvality," řekl Zuna v pondělí na dotaz deníku Právo.

Zuna má tzv. konkurenční doložku. Po dobu šesti měsíců nemůže pracovat v žádné jiné televizi. Plat mu ale běží, jakoby pracoval.

Zuna stál u proměny hlavní zpravodajské relace Primy a prosadil její přesunutí na 19:30 hodinu proti Televizním novinám na TV Nova. Sledovanost postupně klesala a v době fotbalového šampionátu Euro 2008 došlo k přesunu zpráv do původního času 18:55 hodin.

zdroj: Prima/Právo





Reklama




Vybrané články