Quantcast

Eurovision si objednal kapacitu v Ku a C pásmu na 10E

| redakce | tisk

Eurovision uzavřel se společností Eutelsat dva kontrakty na kapacitu na satelitu Eutelsat W2A v Ku pásmu a v C pásmu. Jedná se o prvního zákazníka, který bude využívat transpondér v C pásmu pro televizní vysílání.

Eurovision, přední distributor sportovních přenosů a zpravodajských příspěvků pro nejvýznamnější světové vysílače a mediální platformy, bude využívat novou kapacitu pro globální síť k poskytování širokého rozsahu obsahu včetně HD a nejvyšší kvality multikanálového zvuku.

Kapacitu v Ku pásmu na pozici 10°E využije pro panevropské pokrytí. Na sousední pozici 7°E podobnou službu využívá na družici Eutelsat W3A.

Eurovision je také prvním zákazníkem W2A, který využije kapacitu v "céčku" pro šíření obsahu mezi Evropou a Afrikou. W2A umožní přenos contentu mezi oběma kontinenty. Kapacitu již využívá pro FIFA Confederations Cup, který se koná od 14. do 28. června v Jižní Africe, na který v roce 2010 naváže fotbalové Mistrovství světa, který bude hostit Jižní Afrika.

Eutelsat W2A byl vynesen 3. dubna 2009 a komerční provoz zahájil 19. května 2009. Družice je určena pro profesionální video, datové a internetové služby.

Eurovision je součástí Evropské vysílací unie (EBU), největší asociace národních vysílatelů na světě. Eurovision provozuje globální síť a satelitní platformu věnovanou špičkovým sportovním a zpravodajským eventům k mezinárodním vysílatelům a mediálnímu trhu. Komunita Eurovision obsahuje více než 3 tisíce broadcasterů po celém světě.





Reklama




Vybrané články