Quantcast

Česká televize kritizuje postup UPC

| Tisk

Šíření tv. signálu mikrovlnným systémem MMDS bude kvůli uvolnění pásma pro třetí generaci mobilních telefonů - UMTS ukončeno 31.12.2001.

Týká se to 40 000 domácností, pro které tuto službu zajišťuje společnost UPC ČR/Kabel Net Holding. Jako náhradu nabízí placenou službu UPC Direct, v níž nejsou programy ČT1 a ČT2.

Česká televize považuje tento postup za nepřijatelný, neboť ukončení provozu MMDS bylo Českým telekomunikačním úřadem oznámeno s dostatečným předstihem (původní termín 31.12.2000 byl prodloužen o rok).

Podle ČT by UPC měla nabídnout divákům napojení na kabelový rozvod nebo společnou tv. anténu, která bude využívat satelitní či pozemní příjem ČT.



Další možností je rozšířit současné satelitní přijímače systému UPC Direct o možnost příjmu paketu CzechLink, jehož součástí jsou programy ČT1 a ČT2, s tím, že UPC dodá k přijímačům dekódovací karty sms pro tento program a upraví satelitní antény pro zmíněný příjem. Diváci by se rozhodli, zda využijí pouze příjem základní nabídky, či rozšíření o další placené programy.

U obecních či družstevních bytů je nutné uplatnit požadavek u majitele domu.

Česká televize, www.czech-tv.cz





Reklama




Vybrané články