Quantcast

ESPN - sportovní program míří z USA do Evropy

| Tisk

ESPN - sportovní program míří z USA do Evropy

Populární americký sportovní program ESPN má v blízké době zamířit i do Evropy. Signál ESPN bude přenášen zřejmě přes francouzský placený paket TPS a lze tedy očekávat, že signál bude kódován systémem Viaccess.

Program ESPN je vysílán na satelitech v několika verzích. Na satelitu PanAmSat 10 (pozice 68.5E) vysílá v analogu v C pásmu na kmitočtu 3,863 GHz (polarizace horizontální) program ESPN India. Signál je však vysílán v normě B-MAC.

Přístupnější je ORBIT ESPN, který je vysílán na družici Arabsat 3A (26E) v digitálu v Ku pásmu na kmitočtu 11,996 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Signál je v tomto případě kódován v Seca Mediaguard.

Paket ESPN je vysílán také na satelitu PanAmSat 1R (45W) v digitálu na kmitočtu 11,670 GHz (polarizace horizontální, SR 26470, FEC 7/8), kde vysílá ESPN Atlantic Network, ESPN2, ESPN, ESPN Pacrim Network a ESPN Latin Network. Tento paket však slouží pouze jako distribuční cesta pro kabelové rozvody a některá vysílací studia - signál je kódován profesionálním systémem PowerVu.

Evropští fanouškové kvalitního sportu se tedy zřejmě brzy dočkají oblíbeného sportovního programu, který bude vysílán v paketu TPS a kódu Viaccess.
K tomuto systému však dodejme, že podle nových informací společnost France Telecom, tvůrce CA Viaccess, pracuje na vylepšené verzi systému Viaccess, kterému zatím pracovně říká Super-Viaccess. France Telecom si od tohoto kroku slibuje omezení pirátského příjmu programů v systému Viaccess, který se v posledních měsících stává stále populárnějším. Pochopitelně, vzhledem ke stále narůstajícímu počtu programů i poměrně jednoduché možnosti jejich odkódování neoficiální cestou.




Otázka pro čtenáře:
Máte zájem o program ESPN?


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články