Quantcast

Nejen Sky opustí v analogu satelit Astra 19,2E

| Tisk

Provozovatel britské placené televize BSKYB oznámil ukončení zbývajících programů vysílaných doposud v analogovém přenosu v kódovací soustavě VideoCrypt1 na satelitech Astra 19,2E.

Právě na satelitech Astra 19,2E jsou doposud vysílány TV stanice Sky One (kmitočet 11,318 GHz, polarizace vertikální), Sky Premier (kmitočet 11,479 GHz, polarizace horizontální) a Sky Sports 2 (kmitočet 11,509 GHz, polarizace vertikální). Datum ukončení vysílání těchto programů v analogu bylo stanoveno na 27.září 2001.

O dalších stanicích, které patřily také do analogového paketu SKY se již nehovoří tak konkrétně. K těm patří ekonomicko-informační program CNBC Europe (kmitočet 10,729 GHz, polarizace vertikální), který byl ještě donedávna kódovaný jen v nočních hodinách systémem VideoCrypt1-hard. Termín ukončení analogového přenosu CNBC Europe nebyl přesně stanoven. Podle předběžných informací by měl vysílat v analogu do konce roku.

Další program, který vysílal v rámci paketu SKY byl program Channel 5 UK (kmitočet 10,921 GHz, polarizace horizontální). Program je doposud vysílán ve VideoCryptu1-soft, kdy není pro příjem programu zapotřebí přístupová karta, stačí pouze příjímač s dekodérem VideoCrypt1. Podle původních informací měl program v analogovém přenosu skočit koncem tohoto roku, nyní se hovoří o odpojení analogového signálu k polovině příštího roku. Dodejme jen, že program Channel 5 je vyhledáván sportovními fanoušky pro atraktivní sportovní přenosy (NHL).



Všechny zmíněné programy jsou již delší dobu vysílány z druhé pozice satelitů Astra - 28.2E, kde vysílají v rámci britské pay-tv nabídky SKY DIGITAL v kódovacím systému VideoGuard.

Na pozici 19.2E se uvolní další transpondérová kapacita. O konkrétním obsazení transpondérů nejsou zatím žádné konkrétní informace.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články