Quantcast

Mediální informace

| Tisk

CNBC V PAKETU ZDF.VISION

Od 19.července na satelitu Astra 19,2E vysílá v rámci digitálního multiplexu ZDF.VISION (kmitočet 11,954 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4)americký ekonomický TV kanál CNBC Europe.

Doposud jediný zahraniční program který přinášel zpravodajství v německém jazyce byl CNN Deutschland přenášený v digitálním paketu Deutsche Telecom AG na satelitu Hot Bird 5 (13E) na kmit. 11,054 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 5/6.
Nyní CNN D. dostává konkurenci v podobě volně vysílaného programu CNBC Europe přenášeného doposud pouze v angličtině. To by se ale mělo v průběhu dvou let změnit a CNBC by mělo představit divákům svůj program i v německém jazyce.

CNBC byl doposud dostupný pouze pro omezený počet diváků v analogovém přenosu na satelitu Astra 19,2E a v digitálu pouze pro abonenty německého paketu PREMIERE WORLD (v CA BetaCrypt).


VIA DIGITAL ZNEPOKOJUJE PIRÁTSKÝ PŘÍJEM

V současné době trápí neoficiální příjem nejen provozovatele používající kódovací systém IRDETO, SECA MEDIAGUARD a VIACCESS ale už i provozovatele využívající CA systém Nagravision. Ano, systém, který se jevil jako nejbezpečnější, byl v minulém měsíci hackery prolomen.



Není divu, že se hackeři dlouho pokoušeli prolomit tento kódovací systém, vždyť na satelitech Hispasat na satelitní pozici 30W vysílá španělská pay-tv platforma VIA DIGITAL atraktivní programovou nabídku. Pirátům zajisté 'pomohla' i změna většiny transpondérů z dosluhujících satelitů Hispasat 1A a 1B za výkonově silnější na družici Hispasat 1C. Nagravision používají i další TV společnosti jako např. TV Gabo Hispasat), Polsat2 Cyfrowy (Hot Bird) a Star Digital (EurAsiaSat 42E).

Provozovatel Via Digital svolal tiskovou konferenci v Madridu, aby informoval média o problémech pirátství ve španělsku i celé Evropě jako o velkém problému placené televize.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články