Quantcast

UPC má 4.transpondér na satelitu Astra 19,2°E

| Tisk

logoSpolečnosti SES Astra a UPC oznámily na nedávné tiskové konferenci v Budapešti (Maďarsko), že uzavřely kontrakt na uživání čtvrtého transpondéru na satelitním systému družic Astra na 19,2°E.

Aktivace čtvrtého transpondéru SES Astra umožní UPC další rozšíření programové nabídky pro DTH trh v Maďarsku, České republice a Slovensku. Paket se tím rozšiřuje o programy MTG - Viasat Explorer a Viasat History. Dále o Cartoon Network, AXN a Boomerang. Čtvrtý transpondér UPC je na satelitu Astra 1E (transpondér č. 63, kmitočet 10.920,75 MHz, polarizace horizontální).

Balazs Sranko, zástupce UPC pro služby UPC Direct Plus k tomu řekl: "UPC používá na satelitu Astra extra transpondér pro poskytování satelitní televize zákazníkům v Maďarsku, České republice a na Slovensku v rámci doplňkového balíku, který obsahuje 7 televizních stanic. Umožňuje to našim zákazníkům sledovat v digitální kvalitě ještě více špičkové zábavy a vzdělávacích programů."

Alexander Oudendijk, senior viceprezident & šéf prodeje v SES Astra tuto událost komentuje: "Jsme potěšeni, že jsme uzavřeli kontrakt s UPC na nový transpondér, který společnosti umožní expanzi ve střední a východní Evropě. Tento 4.transpondér je určen pro služby UPC Direct Plus, který demonstruje rychlý rozvoj služeb na těchto trzích. Spolu s UPC se podílíme na dalším rozvoji DTH trhu ve střední a východní Evropě. Proto velmi oceňujeme spolupráci s UPC, lídrem na trhu DTH v regionu a těšíme se na další spolupráci."



V souvislosti s novým transpondérem UPC Direct bude uvedena do provozu nová uplinková stanice, která bude nainstalována v Helmondu (Nizozemí). Poblíž již existujícího uplinku UPC Direct.

Satelitní systém družic Astra je lídrem v DTH systémech v Evropě, které přijímá více jak 94 miliónů satelitních a kabelových domácností. Astra v současnosti má v provozu 12 satelitů, které vysílají více jak 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových programů, multimediálních a internetových služeb. Astra pro DTH nabízí 2 orbitální pozice - 19,2°E a 28,°E. Pro profesionální služby, DTC (direct to cable), SNG (satellite newsgathering) a příležitostné vysílání nabízí kapacitu na satelitu Astra 3A, pozice 23,5°E.

redakce





Reklama




Vybrané články