Quantcast

BBC Prime na novém transpondéru UPC Direct

| Tisk

logoBritská BBC Prime se objevila na novém transpondéru domácí platformy UPC Direct. Program diváci nově najdou na družici Astra 1E (19,2 st. východně), na kmitočtu 10,921 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Signál i v tomto případě je kódován systémem Cryptoworks. V době publikování tohoto textu zatím nebyl k dispozici EPG (elektronický programový průvodce).

BBC Prime nadále vysílá na družici Astra 1G, na kmitočtu 12,382 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, kde zřejmě v dohledné době ukončí vysílání.

Začátkem tohoto roku si provozovatel domácí platformy UPC Direct u Astry objednal nový, v pořadí již čtvrtý, transpondér, který je v provozu od začátku dubna 2005. V první fázi se na novém kmitočtu objevily programy nového programového balíčku PLUS. Později zde byla umístěna maďarská mutace kanálů Minimax/A+/A+ Music. V další fázi (začátkem minulého měsíce) se zde objevily programy České televize ČT1 a ČT2. Koncem května se transpondér zaplnil další stanicí - filmovým kanálem Film+ v české verzi, který zde zatím jen testuje. Znamená to, že v tuto chvíli přenáší nový transpondér již 11 televizních kanálů a kapacita je již pro nové programy zřejmě vyčerpána. Pokud bude chtít UPC rozšiřovat programovou nabídku o další stanice ve stejném tempu, bude si muset u lucemburské společnosti SES Astra objednat další transpondér.

Parametry příjmu BBC Prime na novém transpondéru:

Program: BBC Prime
Družice: Astra 1E via 19,2°E
Číslo transpondéru: 63
Kmitočet: 10,920 GHz
Polarizace: H (horizontální)
SR: 22000
FEC: 5/6
SID: 20351
VPID: 601
APID: 612
PCR PID: 601
kódování: Cryptoworks



O BBC PRIME
BBC Prime vysílá pro více než 21 miliónům diváků po celé Evropě, Středním Východě, Asii a Africe, ať už kabelem či satelitem. Tento hlavní britský kabelový kanál ukazuje to nejlepší z oceněných dramatických, komediálních a dokumentárních pořadů, talk show, filmů a lifestylových seriálů BBC. Každoročně se vysílá přes 2500 hodin nových pořadů, včetně Top of the Pops, EastEnders, The Weakest Link a BBC Learning (unikátní noční vzdělávací služba BBC). Titulky jsou k dispozici v angličtině, maďarštině, češtině, polštině, hebrejštině, rumunštině, italštině, dánštině, švédštině, norštině, thajštině a tradiční čínštině.

Označené pořady BBC PRIME s českými titulky najdete v sekci PROGRAM. Titulky jsou pak k dispozici na teletextové stránce č.881.

Odkazy:
* Program BBC PRIME
* Ceník služeb UPC Direct v České republice

redakce





Reklama




Vybrané články