Quantcast

Rumunsko má novou platformu - Max TV

| Tisk

logoRumunský televizní trh v posledních měsících začíná vykazovat velký růst. Po platformách FocusSat (satelit Thor 3, CA Conax) a Digi TV (družice Intelsat 10-02, CA Nagravision 2), které provozovatelé představili v závěru loňského roku, dnes odstartovala další satelitní nabídka pro diváky v Rumunsku ale i v zahraničí - Max TV.

Max TV je nová televizní nabídka členů společnosti Digital Cable System (DCS), která dnes oficiálně zahájila provoz. DCS je konsorcium společností, které se zaměřili na poskytování DTH služeb přes satelit. Sdružení bylo založeno v letošním roce a obsahuje okolo 50 rumunských televizních kabelových společností, které na tamním trhu působí 5 až 10 let. DCS pokrývá okolo 75 procent území Rumunska.

Sdružení DCS podepsalo kontrakt s NSAB na transpondérovou kapacitu na skandinávské družici Sirius 2, pozice 4,8 st. východně. Kontrakt umožňuje využití dvou transpondérů. Zatím. Platforma od svého spuštění plně vytížila oba transpondéry a lze očekávat, že v další fázi se paket Max TV ještě rozroste.

"Zábava přináší novou dimenzi těchto dní. Ode dneška mohou televizní diváci sledovat oblíbené programy prostřednictvím satelitní antény. Toto je výsledkem našeho úsilí pomoci lidem žijící v oblastech mimo dosah terestrických signálů. Máme na mysli také diváky, kteří cestují a chtějí zůstat informováni na místech, kde se pohybují," řekl Gheorghe Minea, předseda společnosti DCS.

Max TV na transp.č.23, na kmitočtu 12,149 GHz (pol. H, SR 27500, FEC 3/4) v současnosti přenáší programy Hallmark Channel East Europe, Eurosport, CNN International Europe, Favorit TV, Motors TV, Max Sat promo, Boomerang Europe, TVRM, Prima TV Romania, TVR2, TVR1, National Geographic Channel Europe a Reality TV Europe.

Na druhém transpondéru, na č.33 (freq. 12,341 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4) se nyní vysílají MTV Romania, B1 TV, Telesport, National TV, Cartoon Network, Free-X TV, X-Dream TV, Animal Planet Europe, Discovery Channel Europe, Antena 1, Pro TV, Acasá a Pro Cinema.



Všechny kanály paketu Max TV jsou zakódovány nejnovější verzí systému Viaccess PC 2.5. Podle informací provozovatele si programovou nabídku může abonovat divák v Rumunsku ale i v zahraničí. Paket v současné době neobsahuje žádnou rozhlasovou stanici.

"Těší nás, že můžeme zajistit vyšší kvalitu a komfort služeb pro rumunský trh. Satelitní příjem se nyní vydává cestou pro další vývoj komunikací, tj. o přenos televize, rádia, dat, internetu a multimédií. Věříme, že všechny tyto možnosti budou brzy dostupné v Rumunsku," okomentoval událost Lennart Bjorn, zástupce společnosti NSAB.

redakce





Reklama




Vybrané články