Quantcast

Giga TV skončí, nahradí jej filmový kanál NBC

| Tisk

Americký mediální koncern NBC Universal spustí již koncem září pro německý trh nový nekódovaný filmový kanál. Stanice nahradí stávající program NBC Europe.

Patrick Vien, šéf zahraničního obchodu NBC Universal, tento krok potvrdil pro úterní vydání listu Süddeutschen Zeitung. V současné době ještě není znám název filmového kanálu. NBC zatím uvedla, že program bude složen z amerických filmů a seriálů. Dceřinná firma Universal Pictures má ve své filmové knihovně k dispozici více jak 4 tisíce titulů. Takže bude z čeho vybírat.

Start nového kanálu NBC Universal si vyžádá investici ve výši zhruba 4 miliónů Euro. P.Vien počítá, že s novým programem získá zhruba 1% podíl na německém trhu.

Filmový kanál nahradí stávající program NBC Europe (Hot Bird 6, freq. 11,054 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, FTA), což je mix program složený z pořadů ekonomicko-informačního kanálu CNBC Europe a programu Giga TV, pořadů (zejména) pro mladé diváky o počítačích, hrách a internetu. NBC Europe odstartoval na podzim 1998 jako reakce německého trhu na ukončení vysílání programu NBC v Evropě.



Podzim na německých obrazovkách bude ve znamení velkých změn. Německou komerční televizi Tele5 čeká v polovině září relaunch. Tele5 přijde s novým logem ale také programem. Každý večer počítá s uvedením dvou filmů, za týden jich bude okolo 20. Cílem Tele5 bude přinést více jak 1000 filmů za rok.

Nový start čeká také privátní Kabel 1, která bude od 3.září každé dopoledne (od 5:30 do 11:30 hodin) přinášet pořady populárního dětského kanálu Cartoon Network koncernu TBS. TBS během podzimu vstoupí na německý trh s novými programy Boomerang a zřejmě i TCM (Turner Classic Movies). Ve střednědobém horizontu počítá TBS s vysíláním stanice Cartoon Network výhradně v placené nabídce kabelových a satelitních operátorů.

redakce





Reklama




Vybrané články