Quantcast

Top TV testuje v paketu Czech Link

| Tisk

logoČeská distribuční a DTH platforma Czech Link se již brzy rozšíří o další televizní kanál - Top TV. Diváci Czech Linku mohli zpozorovat první testy, které tvoří identifikace nového kanálu ale bez video a audio PIDu. Což v praxi znamená, že kanál neobsahuje žádný obraz a zvuk. Nový kanál byl zapojen z důvodu nutnosti připojení kompresní technologie, což je možné jen v rámci technické údržby, která před zahájením vysílání vyšla na tento den.

Top TV je nový český tématický kanál, který plánuje zahájení řádného vysílání k 5.září 2005. Vysílat bude denně 18 hodin - od 6:00 do 24:00 hodin a bude přinášet program, který bude z větší části založen na teleshoppingu. V programu se objeví magazíny, které budou obsahovat kontakty na firmy, které vyrábějí zboží či nabízejí služby. Obvyklý teleshopping je na jiných stanicích časově omezen, udělená licence Top TV vysílání teleshoppingu přímo vyžaduje.

Top TV bude vysílat v paketu Czech Link volně (nezakódovaně). Diváci platformy tím získají v pořadí již druhý nekódovaný program (od 2.5. vysílá FTA zpravodajský kanál ČT24). Vstupem Top TV do Czech Linku bude platforma obsahovat již 7 televizních programů a 9 rozhlasových kanálů s 10 programy.

Podle předběžných údajů by k programu Top TV mělo mít přístup 700 tisíc domácností. Platnost licence Top TV vyprší v roce 2016.

Program: TOP TV
Družice: Eurobird-1 via 28,5°E
Kmitočet: 12,607 GHz


Polarizace: H (horizntální)
SR: 27500
FEC: 3/4
SID: 7
VPID: nevysílá se
APID: nevysílá se
PCR PID: nevysílá se
kódování: žádné

redakce





Reklama




Vybrané články