Quantcast

TV Nova kupuje Galaxii Sport

| Tisk

logoNa základě předchozích dohod dnes Česká produkční 2000, a.s., servisní organizace televize Nova, získala podíl v Galaxii Sport. Tato regionální sportovní televizní stanice vysílá přes satelit a v kabelových sítích UPC a Karneval.

Televize Nova dnes získala podíl v regionální sportovní televizní stanici Galaxie Sport. Česká produkční 2000, a.s. dnes od společnosti PPF (CYPRUS) Ltd. (ze skupiny PPF) koupila společnost HARTIC, a.s. Ta je jediným společníkem Galaxie Sport s.r.o., která provozuje v ČR známý televizní sportovní kanál.

Získání podílu v Galaxii Sport chápeme nejen jako přípravu na nadcházející proces digitalizace televizního vysílání v ČR, ale i jako možnost efektivnější práce se sportovním publikem. V neposlední řadě nám umožní rozšíření nabídky sportovních přenosů. TV Nova vlastní mj. vysílací práva na Gambrinus ligu, domácí zápasy reprezentace i na většinu zápasů národního týmu na hřištích soupeřů a před několika dny získala i vysílací práva na Formuli 1,“ prohlásil při této příležitosti generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Uvědomujeme si, že Galaxie Sport je významným sportovním kanálem pro oba kabelové operátory v ČR – UPC a Karneval – a věříme, že naše budoucí spolupráce bude stejně vynikající jako dosud,“ dodal Petr Dvořák. V této souvislosti rovněž vyjádřil naději, že rozšíření sportovní nabídky o specifické cílové skupiny diváků ocení i reklamní partneři TV Nova.



Základem programového schématu Galaxie Sport jsou přímé přenosy hokejové NHL, anglické fotbalové Premier League, španělské Primera División a italské fotbalové Série A. Nabízí i tenisové turnaje, motocyklové a automobilové závody a další sporty. V současné době si ji může naladit přes 700 tisíc domácností v ČR a na Slovensku.

Veronika Šmítková
TV Nova





Reklama




Vybrané články